FREE STANDARD DELIVERY ON ORDERS OVER $ 150
+40 722 889 128

Îngrijirea cerceilor din argint

de Andrei Alexa
0 Comentarii
Îngrijirea cerceilor din argint

Sfaturi pentru a păstra strălucirea cerceilor din argint

     Argintul este un metal rezistent și versatil, ceea ce îl face o alegere populară în realizarea cerceilor. Aceste bijuterii  își găsesc cu lejeritate locul, în orice ținută, fie ea de zi sau de seară. Cu toate acestea, cerceii din argint adoră să fie curățați în mod regulat pentru a își menține strălucirea și pentru a ne putea bucura de purtarea lor, o perioadă cât mai îndelungată.

     Cea mai întâlnită problemă a bijuteriilor de argint este înnegrirea sau pierderea luciului. Oxidarea bijuteriilor din argint este un proces natural dar cu o îngrijire adecvată se poate preveni acest lucru şi bijuteriile dumneavoastră vor arăta ca noi, mereu. Înnegrirea bijuteriilor din argint este motivul pentru care se intervine cu placarea cu rodiu, acesta previne oxidarea şi prelungeşte frumuseţea şi luciul suprafaţelor din argint. 

Depozitarea cerceilor din argint

Depozitarea adecvată a cerceilor din argint ajută la păstrarea strălucirii lor și la prevenirea oxidării. Ce trebuie făcut pentru a depozita corect bijuteriile noastre atât de dragi:

•  Pentru a preveni zgârieturile, fiecare piesă ar trebui depozitată individual în cutie, pungă sau compartimentul său. 

•  Asigurați-vă că păstrați bijuteriile într-un loc uscat și răcoros.

•  Evitați să păstrați cutiile de bijuterii în băi, deoarece aerul umed și cald vă poate compromite strălucirea acestora.

•  Pentru cele mai bune rezultate, păstrați-vă cerceii din argint într-o cutie căptușită cu material rezistent la murdărire, mătase sau catifea.

 •  Pentru a păstra strălucirea cerceilor, o perioadă cât mai lungă de timp, încercați să-i sigilați într-o pungă etanșă (plasticul funcționează bine) pentru a-i proteja de oxidare și umiditate. 

•  Pachetele de siliciu se găsesc adesea în cutiile cu pantofi noi și, uneori, în îmbrăcăminte. Sunt folosite pentru a menține aceste produse într-un mediu lipsit de umiditate. Data viitoare când veți găsi unul, păstrați-l și folosiți-l pentru protejarea cerceilor din argint.

Curățarea cerceilor din argint

    De-a lungul timpului, murdăria, rezidurile de machiaj și uleiurile de piele se pot acumula pe suprafața cerceilor din argint, ceea ce face ca metalul să devină tern. Cel mai bun mod de a preveni acest efect nedorit este să vă curățați piesele în mod regulat.       

Cel mai sigur și mai eficient mod de a lustrui argintul este să-l ștergeți ușor cu o cârpă moale. Evitați utilizarea fibrelor sau țesăturilor grosiere, cum ar fi hârtia sau poliesterul, deoarece acestea pot provoca zgârieturi.

 De asemenea, efectuați o curățare temeinică înainte de a vă depozita  cerceii din argint, pentru o perioadă lungă de timp. Pentru argintul care a suferit un anumit grad de înnegrire, poate fi necesară o curățare mai profundă.

Cum se curăță cerceii din argint în 5 pași

   Argintul este un metal ușor, lucios, prin urmare, curățarea delicată este esențială. Un amestec de apă caldă și săpun lichid de vase, sau chiar șampon pentru bebeluși, va reprezenta “trucul” pentru curățarea bijuteriilor de zi cu zi, precum cerceii:

•  Adăugați câteva picături de săpun lichid pentru vase în apă caldă. Se amestecă până se formează spumă.

•  Înmuiați bijuteriile în soluție timp de 5 până la 10 minute. 

•  Folosiți o perie cu păr moale, cum ar fi o periuță de dinți, pentru a curăța orice crăpătură.

•  Clătiți bijuteriile în apă caldă. 

•  Pentru a usca, ștergeți ușor bijuteriile cu o cârpă moale sau cu un prosop din microfibră. ( Evitați utilizarea prosoapelor de hârtie, deoarece acestea pot zgâria argintul.) .

Este optim să scoateți bijuteriile din argint în următoarele perioade:

•  Treburile casnice și atunci când utilizați produse de curățare

 •  Când faceți mișcare, la sală sau practicați sporturi de contact

 •  La duș sau baie

 •  Înot, căzi cu hidromasaj, saune

 •  Rutinele de îngrijire a pielii și machiaj sunt esențiale, iar aplicarea cerceilor ar trebui să fie ultima acțiune. Substanțele chimice din loțiuni, produse pentru păr și parfum pot reacționa cu argintul și îl pot estompa. Prin urmare, începe completarea look-ului cu aplicarea cerceilor, mai apoi continuă cu aplicarea machiajului și a cremelor.

       Prin respectarea unor reguli simple de depozitare și curățare a cerceilor din argint, veți putea păstra frumusețea și strălucirea acestui metal prețios, timp îndelungat.

by Andrei Alexa

Comentarii

Lasă un comentariu


Vă rugăm să rețineți, comentariile trebuie aprobate înainte de publicarea lor

translation missing: ro-RO.general.theme.tags

Popular Posts

Instagram

Urmărește-ne

Newsletter