Îngrijirea cerceilor din argint

Îngrijirea cerceilor din argint

Instrucțiuni de îngrijire pentru setările cerceilor din argint

Cerceii din argint sunt deosebit de populari, deoarece metalul este de lungă durată și ușor de lucrat. Puteti purta aceste piese de bijuterii oricand din zi sau din noapte. Cu toate acestea, cerceii din argint preferă să fie curățați în mod regulat, astfel încât să-și poată păstra luciul și să fie savurați cât mai mult timp posibil.

     Înnegrirea sau luciul diminuat este cea mai tipică problemă cu bijuteriile din argint. Bijuteriile din argint oxidează în mod natural cu timpul, dar cu întreținerea potrivită, puteți opri acest proces și vă puteți păstra piesele în căutarea unui nou brand. Deoarece rezista oxidarii si pastreaza luciul si stralucirea suprafetelor argintii, placarea cu rodiu este folosita pentru a impiedica innegrirea bijuteriilor din argint.

Tezaurizarea de depozitare cercei de argint

Cerceii din argint pot fi pastrati stralucitori si fara oxidare cu grija potrivita. Cum putem asigura siguranța bijuteriilor noastre prețioase?
  • Fiecare componentă trebuie păstrată în propria cutie, husă sau spațiu de depozitare pentru a evita zgârierea.
  • Depozitați întotdeauna bijuteriile într-o zonă răcoroasă și uscată.

Nu depozita cutia de bijuterii în baie, deoarece aburul și căldura s-ar putea să-ți plictisească obiectele de valoare.

Cerceii din argint trebuie depozitați într-o cutie căptușită cu un material rezistent la murdărie, cum ar fi mătasea sau catifeaua.

  • Pentru a menține cerceii strălucitori pentru mai mult timp posibil, depozitați-i într-un recipient etanș la aer (plasticul este ideal) pentru a preveni oxidarea și deteriorarea umidității.
  • Pachetele de siliciu pot fi descoperite în cutii de pantofi și chiar în pachete de îmbrăcăminte. Acestea sunt utilizate în scopul conservării articolelor menționate mai sus într-un cadru uscat. Păstrați-l pentru următoarea ocazie veți descoperi unul astfel încât să puteți scut știfturi de argint.

Întreținerea cercelului din argint

Pe măsură ce trece timpul, cerceii din argint pot deveni plictisitori de la acumularea de murdărie, cosmetice și uleiuri pentru piele. Menținerea componentelor curate este cea mai bună abordare pentru a evita o consecință neintenționată.      
Cea mai bună și mai sigură abordare pentru a lustrui argintul cu un prosop moale și o atingere ușoară. Pentru a preveni zgârieturile, stați departe de fibrele de hârtie și poliester și de materialele abrazive.
În plus, curățați complet cerceii argintii înainte de a-i pune deoparte pentru o perioadă lungă de timp. Curățarea mai profundă poate fi necesară pentru argintul care a fost înnegrit.

Îngrijirea cercelului pentru argint: un proces în 5 pași

   Deoarece argintul este un metal atât de delicat și strălucitor, necesită o atenție deosebită atunci când este curățat. Când vine vorba de spălarea bijuteriilor obișnuite, cum ar fi cerceii, o soluție de apă clocotită și detergent de vase pe bază de apă, precum și șamponul pentru copii vor face "trucul":
Săpunul lichid de vase trebuie adăugat în apa caldă. Până când se formează spumă, continuați să amestecați.
Păstrați bijuteriile în soluția de înălbitor timp de cel puțin cinci minute, de preferință zece.
Pentru a curăța crăpăturile, încercați să utilizați o periuță de dinți sau o altă perie cu peri moi.
Bijuteriile trebuie spălate în apă caldă.
Pentru a usca, utilizați o cârpă moale sau un prosop de bumbac pentru a curăța ușor bijuteriile. (Deși tentant, nu folosi prosoape de hârtie; ele pot dăuna de argint).
 Când există următoarele condiții, cel mai bine este să vă abțineți de la purtarea bijuteriilor din argint:
Atunci când faci următoarele, bijuterii de argint ar trebui să fie eliminate:
 Atunci când lucrați, jucați sporturi de contact, faceți duș, înotați sau utilizați o cadă fierbinte sau o saună, îndepărtarea cerceilor este ultimul lucru pe care ar trebui să îl faceți. Loțiunile, spray-urile de păr și parfumurile includ substanțe chimice care pot ataca argintul. Asadar, incheie tinuta aplicand cercei inainte de a trece la restul produselor cosmetice.
       Procedurile simple de îngrijire și întreținere vă vor asigura că cerceii din argint își păstrează luciul și strălucirea pentru anii următori.

 

Înapoi la blog